El caos de la reobertura. SALUT LABORAL.

El caos de la reobertura.
La salut dels centres en dubte.
Segona part. SALUT LABORAL.

Avui hem publicat la part de Salut Laboral. L’Àlex Arenas ens explica la importància de la ventilació i els filtres HEPA i com s’ha deixat de banda aquest tema. L’Anna Gardeñas aporta la nostra lluita i la desinformació que impera. De la veu d’una professora, una alumna i la representant de les famílies corroborem el que tots ja sabem: el model de grup bombolla fa fallida i no s’han respectat les ràtios i distàncies que van prometre. Un reportatge d’actualitat.

En aquesta segona entrega intervenen

ÀLEX ARENAS. Físic, expert en Epidemiologia.
EMÍLIA OLIVÉ. Professora de Filosofia.
ALBA PARADA. Estudiant de batxillerat.
LIDÓN GASULL. Directora de l’aFFaC.
ANNA GARDEÑAS. Salut Laboral USTEC·STEs

Es tracten els següents temes

  • Ventilació
  • Filtres HEPA
  • Grups bombolla
  • Ràtios i distàncies

Algunes frases destacades

Cal intentar que les aules siguin el màxim possible a l’aire lliure, on sabem que la probabilitat de contagi es divideix per vint en la mateixa activitat.
ÀLEX ARENAS

El tema de la ventilació a les aules ha de ser prioritari perquè és el motor principal de la propagació. I això, malauradament, no s’ha tingut en compte.
ÀLEX ARENAS

No ens posem malalts pel fred, ens posem malalts pels virus i pels bacteris. Ben abrigats a l’aire lliure estaríem molt més protegits respecte a la propagació del virus.
ÀLEX ARENAS

El concepte de grup bombolla potser a primària es pot mantenir, però a secundària, i especialment a batxillerat, és inviable, no es respecta sota cap concepte.
EMÍLIA OLIVÉ

Els centres educatius ja estaven col·lapsats abans de la pandèmia.
LIDÓN GASULL

“Més professorat per fer grups molt més reduïts i poder complir així amb aquesta ràtio màxima de vint que tant el president Torra com el Departament d’Educació havien promès.”
LIDÓN GASULL

Volem una educació segura!

– RÀTIOS
+ PERSONAL
+ SEGURETAT

Guió i realització: DAVID ANTON | Producció: JOSE MENACHO | Narració: SARA SANTACANA i XAVIER PUJOL | Correcció: SÍLVIA HERRAIZ | Intervenen: ÀLEX ARENAS, EMÍLIA OLIVÉ, ALBA PARADA, LIDÓN GASULL i ANNA GARDEÑAS | CC BY-ND 2020 USTEC·STEs (IAC)

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepteu aquestes tecnologies i el processament de les seves dades per a aquests propòsits.    Saber-ne més.
Privacidad